Offshore logo
Offshore.no » Nyheter » Riggnytt
Fikser riggene i Vats
Publisert 24.05.2013 09:24 av
0
Kommentarer
Vis RSS feed
Publiser på Facebook
Send nyhet til en venn
Skriv ut saken

AF Gruppen inn i kampen om riggjobbene.

Markedet for vedlikehold og reparasjon av rigger har fått nok en spiller. Gjennom AF Rig Services har riggeierne fått et stoppested i Vats.

AF Rig Services ble etablert i 2012. Selskapet er en del av AF Gruppen og tilbyr vedlikeholdstjenester til riggmarkedet. 

I løpet av pinsen har selskapet gjennomført sin tredje rigg-jobb og torsdag drar Stena Carron fra Vats etter et 12 dagers opphold. Det er andre gang dette boreskipet er til kai her og tidligere har Ocean Rig Corcovado også vært inne. 

Og dette er bare starten.

- Vi ser at det er tre store verft som har mye av dette markedet, men markedsutsiktene er gode og vi har stor tro på at AF Rig Services skal vinne kontrakter. Riggeierne vi har vært i kontakt med har tatt godt i mot oss og de ønsker flere aktører.

Det sier Prosjektdirektør Rolf Eikemo til Offshore.no. 

Oppgraderer til de store
AF Rigg Services kan tilby en dypvannskai med 183 meters lengde og 23 meters dybde til sine kunder. Rigganløpene kommer i første omgang til å være begrenset til boreskip, men til høsten er det nye riggverftet rustet for de største semi-riggene etter oppgradering av anlegget. 

Med AF Gruppen i ryggen er målet at gjenvinningsaktiviteten og riggreparasjonene skal supplere hverandre og gjøre AF Miljøbase Vats til en attraktiv offshoreaktør  i området.

- AF Rig Services blir i dag ledet av en gruppe nøkkelpersoner. Men med økende arbeidsmengde har vi plass til flere på laget, særlig prosjektledere og ingeniører med erfaring fra riggbransjen. Vi har også et fortrinn ved å kunne dra nytte av flere enheter i AF Gruppen som er relevante for riggkontrakter. I tillegg har vi knyttet til oss gode leverandører. AF Gruppen er  anerkjent som et seriøst og stort selskap, så dette vil bli veldig bra, lover Eikemo.

Skaffer seg erfaring
Å ta opp konkurransen med store riggverft som CCB, Bergen Group og Westcon er ikke Eikemo og co. alene om. Mange har lansert både flotte kaier og store planer. Men langt fra alle har vist at de kan gjennomføre et riggprosjekt.

- Det kan være en terskel å få inn den første riggen, slik at man kan bevise at man kan levere. Det har vi klart og tilbakemeldingene har vært gode.

Stena Carron forlater verftet etter å ha gjennomført en del rutinemessige arbeider knyttet til sertifikater som trengs for å operere offshore. Dette var arbeider man ikke kunne gjort offshore og som var naturlig å gå til kai for å få utført.

- Meget fornøyd
- Det er andre gang vi er her med Stena Carron og vi kan si oss meget godt fornøyd med verftet. Vi kjenner godt til fasilitetene og de har vært tilfredsstillende for vår del.

Det sier prosjektleder hos Stena Drilling Paul Taylor. Han trekker også frem at det finnes flere fordeler med å velge et relativt lite verft kontra et av de tre store.

- Vi hadde opprinnelig en plan om å komme inn 16.april, men klarte det ikke før 9. mai. Her var AF Rig Services fleksible – de store verftene hadde kanskje stilt hardere krav til tidsvinduet vi hadde fått. 

Med Stena Carron-prosjektet gjennomført kan Rolf Eikemo opplyse videre at nå i startfasen vil de fokusere på de nyere riggene fremfor de aller største vedlikeholdsjobbene på de eldre riggene.  

 
Annonse
SISTE NYHETER FRA FORSIDEN
Siste nyheter
Se, et selskap som ansetter
- Fortsatt mulighetenes marked.

LES MER | Bedriftsnytt
Dette sier Statoil om millardrushet som kommer
"Er kontraktene skreddersydd for Asia?" og sju andre spørsmål som alle vil vite svaret på.

LES MER | Felt/område nytt
Offshore.no/international
Apache sells $3.75 bn Gulf of of Mexico portfolio
North Sea operator Apache Corporation is selling off US $3.75 billion worth of mature offshore assets in the US Gulf of Mexico....
LES MER | Company news
Hvordan følge Offshore.no
Sosiale medier
Tips oss
Kontakt oss
Offshore.no AS
Annonsere
Ansvarlige
Sjefsredaktør: Erlend Keilen
OPPHAVSRETT
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Copyright Offshore.no AS